Skip to content
Du er her: Hjem
Norske bedrifter henger etter

En undersøkelse utført av Stiftelsen Elektronikkbransjen viser at norske bedrifter ikke utnytter potensialet som ligger i mobiltelefoner og mobile løsninger. Dette til tross for at nordmenn kjøpte 1,5 millioner nettbrett i fjor.

Undersøkelsen viste det at bortsett fra tilgang til e-post, så har bedrifter en lang vei å gå i forhold til mobil utnyttelse. I dag lar 89% av norske bedrifter sine ansatte bruke e-post på mobilen. Dette er likevel en dobling sammenlignet med bare noen få år tilbake. Det viser seg at bare 38% av bedriftene tilrettelegger for statusvisning hos de ansatte, og bare 39% legger til rette for sentralbordløsninger. Med statusvisning menes det at en kan se om den ansatte sitter i en telefonsamtale, er i møte, på ferie osv. På denne måten vil kunder alltid få vite årsaken til at den ansatte eventuelt ikke tar telefonen og på denne måten utøve bedre kundebehandling. Både Telenor og NetCom har sine løsninger rundt dette, og en kan lese mer om dette på Telenor og Netcom sine sider, eller spørre oss om en demonstrasjon.

Problemet mange ser ved å ta i bruk slike mobile løsninger er sikkerheten. Det blir som regel formidlet mye sensitiv informasjon via e-post o.l. men likevel er det mange som ikke engang har sikkerhetskode på telefonen sin. Dette finnes det derimot gode løsninger for allerede. Telenor har nå lansert mobil kontroll som gir en administrator i bedriften mulighet til å fjernslette innhold på telefonen viss den skulle komme på avveie. Han kan i tillegg ta sikkerhetskopi av telefonen som da igjen fungerer på tvers av plattformer (android, iOS, windows phone osv.).

 

Mobil

Mobilnytt


Data

Datanytt


Åpningstider

Mandag 08:00-16:00
Tirsdag 08:00-16:00
Onsdag 08:00-16:00
Torsdag 08:00-16:00
Fredag 08:00-16:00
Lørdag 10:00-15:00

TeleRing

Telering