Skip to content
Du er her: Hjem Mobilnytt iOS Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

iPhone 5

Apple iPhone 5

Da den første iPhonen ble lansert endret den hele markedets syn på smarttelefoner. Gjennom satsing på innholdstjenester via applikasjoner og et stilrent design satte Apple en ny standard. Nå er den nye iPhonen kommet med større skjerm, kraftigere prosessor og et helt nytt design.

Strålende 4" Retina-skjerm
Skjermen er Apple sin egen sylskarpe Retina-skjerm med en oppløsning på 1136x640. Den er like bred som forgjengerne, men telefonen er blitt litt høyere for å få plass til en ekstra linje med apper. Apple har selv sagt at de ikke ønsker å lage for store skjermer, da målet er at brukeren ikke skal måtte bruke to hender for å bruke telefonen. 

Nytt kamera
Telefonen har også fått opgradert kameraet med både ny optikk og bildebrikke. Kameraet skilter nå med 8mpx og filmer i 1080p. Ved siden av kameraet sitter også en LED-blits for mørkere omgivelser.

Lightning
Apples mye omdiskuterte ladekontakt er kommet på plass hos iPhone 5. De har nå valgt å gå bort fra den brede pluggen og laget en som ligner litt på micro-usb. Dette vil si at alle som i dag har dockingstasjoner med gammel plugg må benytte et adapter for å kunne bruke dette mot den nye iPhonen.

Ny prosessor
Med den nye A6-chipen er nesten alt du gjør på iPhone 5 merkbart raskere – opptil dobbelt så raskt sammenlignet med A5-chipen. Oppstart av apper, lasting av nettsider og nedlasting av e-postvedlegg skjer nesten umiddelbart. A6-chipen gir også grafikkytelse som er opptil dobbelt så rask som A5. Det betyr at du kan kjøre grafikkintensive spill og apper og kose deg med høyere bildefrekvens, for en jevnere, mer realistisk spilleopplevelse.

 

Åpningstider

Mandag 08:00-16:00
Tirsdag 08:00-16:00
Onsdag 08:00-16:00
Torsdag 08:00-16:00
Fredag 08:00-16:00
Lørdag 10:00-15:00

TeleRing

Telering