Skip to content
Du er her: Hjem Mobilnytt iOS Apple iPhone 5S
Apple iPhone 5S

Apple har hatt årets slipp på telefoner, og den nye toppmodellen deres heter iPhone 5S og blir levert i fargene gull, sølv og mørk grå.

iOS 7
Før iPhone 5S ble lansert gjorde Apple sin siste utgave av iOS tilgjengelig for eksisterende iPhone-brukere. Her ble det gjort endringer i bruken ved at en enklere fikk tilgang til de mest brukte appene og innstillingene ved å dra fingeren opp fra bunnen av skjermen. I tillegg ble det gjort mindre endringer i utseende og grafikk. Ellers er operativsystemet som vi kjenner det med app-ikon rett på hjemskjermen.

Touch-ID
Den store nyheten på iPhone 5S er den nye fingersensoren på hjemknappen. Med denne vil det være mulig å låse opp telefonen ved hjelp av fingeravtrykk i stedet for å måtte taste inn låsekode for hver gang. I tillegg til å låse opp telefonen vil du ha mulighet til å godkjenne kjøp i iTunes Store, App Store og iBooks Store.

A7-chipen
I år som i fjor har Apple oppgradert prosessoren i telefonen med 64-bit prosessor som er dobbelt så rask som forgjengeren. Dette betyr bedre grafikk og ytelse på alt fra spill til bare bytting av apper. I tillegg har Apple lagt til en M7-koprosessor som skal stå for behandlingen og registreringen av bevegelsesdata fra akselerasjonsmåleren, gyroskopet og kompasset.

4g-støtte
Endelig kom det støtte for flere frekvensbånd på telefonen. For den enkle bruker vil dette si at det vil bli bedre dekning og sannsynligvis like god 4G-dekning som konkurrentene.

 

Åpningstider

Mandag 08:00-16:00
Tirsdag 08:00-16:00
Onsdag 08:00-16:00
Torsdag 08:00-16:00
Fredag 08:00-16:00
Lørdag 10:00-15:00

TeleRing

Telering